Шпигував за ППО та хотів стати «вагнерівцем»: СБУ затримала ворожого інформатора (фото)

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного російського інформатора, який розвідував місця базування ЗСУ на Кіровоградщині.

Про це повідомили в СБУ.

Фігурантом виявився ідеологічний прихильник росіян, як самостійно почав «зливати» інформацію про українських військових до ворожих інтернет-ресурсів.

Передусім його цікавили пункти дислокації комплексів ППО та координати складів із озброєнням та боєприпасами українських захисників. Для збору інформації зловмисник виходив на місцевість, де приховано фіксував об’єкти військової інфраструктури.

Ці дані він направляв до декількох російських Telegram-каналів, які координують спецслужби рф для збору розвідданих про ЗСУ.

Крім того ворожий інформатор на початку повномасштабної війни хотів приєднатися до бойовиків ПВК«Вагнер» і воювати проти України.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника та зірвали плани агресора щодо отримання розвідданих, а самого інформатора затримати у власному помешканні.

Під час обшуків у нього вилучили засоби зв’язку із доказами злочинних дій. Для конспірації зловмисник постійно змінював сім-карти мобільних операторів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисника взяли під варту без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Готував удари по залізниці та військових шпиталях: СБУ затримала агента рф на Черкащині (фото)