Штати звинуватили Китай в кібератаці на Microsoft Exchange
Pixabay

Європейський Союз, Великобританія, США та НАТО звинуватили Китай в кібернападі на Microsoft Exchange Server, про який стало відомо в березні 2021 року.

Про це повідомили пресслужби Білого дому та Державного департаменту США.

«Уряд Сполучених Штатів поряд із нашими союзниками та партнерами офіційно підтвердив, що кібердіячі, пов’язані з Міністерством держбезпеки Китаю, скористались із вразливих елементів Microsoft Exchange Server і провели масштабну шпигунську кібероперацію, яка вразила тисячі комп’ютерів та мереж, які в основному належали жертвам з приватного сектору», — заявив Ентоні Блінкен, держсекретар США.

19 липня Міністерство юстиції США оприлюднило звинувачення проти трьох посадовців китайського міністерства а також хакера-підрядника. В американському відомстві говорять, що кіберзлочинці викрали й дослідження з розробки вакцини від вірусу Ебола.

Пов’язані із владою РФ хакери зламали сервери Республіканської партії, але отримати дані їм не вдалося

США також звинуватили китайське відомство у створенні «екосистеми злочинних підрядників-хакерів, які виконують як підтримувані урядом напади, так і вчиняють кіберзлочини задля власної фінансової вигоди».

Діяльність хакерів завдала мільярдних збитків урядам та бізнесу, через крадіжку об’єктів інтелектуальної власності, виплати шантажистам та необхідність інвестувати у кібербезпеку, наголосив Блінкен.

У Держдепі Штатів запевняють, що наразі у США зміцнюють та модернізують захист своїх систем.

У Швеції закрили понад 800 магазинів через кібератаку на касові системи