Шуфричу оголосили нову підозру за фінансування росгвардії у Криму

Підозрюваному в держзраді народному депутату Нестору Шуфричу повідомили про нову підозру — в фінансуванні Росгвардії.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, він налагодив схему фінансування угруповань росіян у захопленому Криму.

Шуфрич платив гроші росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості— недобудований профілакторій загальною площею понад 4,5 тис. квадратних метрів, розташований біля моря у селищі Сімеїз. За три місяці 2016 року компанія посадовця сплатила росіянам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів.

Нерухомість входить до рекреаційної зони та межує із «дачею Медведчука». Її купили у підприємств, бенефіціарним власником яких була Оксана Марченко. Угоду підписала компанія, де виконавчим директором є особистий юрист Шуфрича.

Пізніше договір на охорону підписали із структурами росгвардії. Так, на рахунки окупантів щомісяця переводили сотні тисяч російських рублів. Крім того, підконтрольна Шуфричу компанія регулярно фінансувала бюджет рф, сплачуючи податки та збори.

Під час обшуків в офісах комерційних структур і помешканнях фігурантів у Києві знайшли документацію, печатки та інші речові докази злочинної діяльності.

На підставі задокументованих фактів слідчі Служби безпеки і ДБР повідомили Нестору Шуфричу та його юристу про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Інформдиверсії Шуфрича проти України координував Сівкович — СБУ