Шукали «слабкі місця» в обороні Слов’янська: СБУ затримала інформаторів фсб (фото)
СБУ

Служба безпеки знешкодила на Донеччині групу інформаторів фсб, які брали участь у підготовці операцій рф проти Сил оборони в районі Слов’янська.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисниками виявились двоє місцевих жителів — працівник комунального підприємства та безробітний. На початку 2024 року вони вийшли на російську спецслужбу через свого знайомого — бойовика окупаційних угруповань Південного військового округу рф.

Вони збирали для окупантів орієнтовні геолокації зенітно-ракетних комплексів ЗСУ, українських систем реактивної артилерії, у тому числі типу HIMARS, а також опорні пункти та блокпости на підступах до райцентру.

У разі отримання ключових розвідданих загарбники хотіли знайти «слабкі місця» в обороні міста та «врахувати» їх під час нових масованих штурмів на цьому напрямку. Також за ними планували здійснювати ракетні атаки.

Для конспірації зловмисники діяли окремо один від одного. Потрібну інформацію вони збирали під час поїздок на власних авто вздовж прифронтової території, де приховано фіксували об’єкти. Комунікували вони через відеодзвінки у месенджері.

Співробітники СБУ своєчасно ідентифікували російських інформаторів та зірвали наміри ворога. Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з росіянами та чорнові «звіти» для фсб. Також в одного із фігурантів виявлено 90 набоїв до автомата АК-74.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.