Шукав «слабкі місця» в оборонні на півночі України: СБУ затримала агента фсб (фото)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки зірвала спробу агресора отримати координати Сил оборони у прикордонних районах Чернігівщини.

Про це повідомили в СБУ.

Затриманий — місцевий комунальник, якого завербував співробітник прикордонного управління фсб рф Брянської області. Окупанти помітили його наприкінці 2023 року за антиукраїнськими дописами у прокремлівських Telegram-каналах.

За завданням росіян, чоловік намагався знайти українські укріпрайони та опорні блокпости на північних рубежах. Також він шукав локації ЗРК та української ППО.

Для цього зрадник об’їжджав місцевість на велосипеді та приховано фотографував потрібні об’єкти. Зібрані дані він передавав окупантам через месенджер із прив’язкою до місцевості.

Втім, співробітники СБУ вчасно затримали агента і запобігли передачі розвідінформації окупантам. Під час обшуку в оселі фігуранта знайшли мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зараз зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ворожий агент шукав позиції ППО на Миколаївщині за допомогою дрона — СБУ