Сікорський: Польща та союзники НАТО мають збивати російські повітряні цілі над Україною

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща та інші країни, які межують з Україною, мають «конституційний обов'язок» збивати російські ракети до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.

Про це пише Financial Times.

Сікорський пояснив, що Польща повинна забезпечувати безпеку своїх громадян, попри побоювання, що перехоплення ракет над українською територією може втягнути НАТО у війну росії проти України.

«Членство в НАТО не скасовує відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору - це наш власний конституційний обов'язок... Я особисто вважаю, що коли ворожі ракети прямують до нашого повітряного простору, це буде законною самообороною, тому що коли вони перетинають наш повітряний простір, ризик того, що уламки можуть когось поранити, є значним», — наголосив Сікорський.

У відповідь на заяву Сікорського заступник генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане заявив, що НАТО мусить зробити все можливе, щоб допомогти Україні. Проте — уникаючи ескалації. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Польщі в документах українки виявили 16 фейкових штампів прикордонників у ЄС