Сили безпілотних систем офіційно стали окремим родом військ ЗСУ

У понеділок, 16 вересня президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким Сили безпілотних систем офіційно стали окремим родом Збройних сил України.

Про це йдеться у картці закону №11507 на сайті Верховної Ради.

Сили безпілотних систем: що відомо

Сили безпілотних систем ЗСУ — унікальний вид збройних сил, якого наразі немає в армії жодної країни світу. Про це раніше заявляв командувач Сил безпілотних систем, заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський.

Президент України Володимир Зеленський ще 6 лютого підписав указ «Про нарощування спроможностей сил оборони», яким пропонується створити окремий рід військ під назвою «Сили безпілотних систем» для управління безпілотними літальними апаратами.

Створення нового роду військ сталось на фоні активізації використання безпілотників на війні з росією. Також цей підрозділ сприятиме накопиченню та обміну досвідом, а також відкриє нові можливості у застосуванні безпілотників.

Логотипом нового роду військ обрали сталеву ластівку — «миролюбне створіння, що перетворюється на холоднокровну машину помсти для кривдників», пояснили у СБС. Це зображення згенерував штучний інтелект, що символізує акцент на технологіях та їхню роль у сучасній війні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Далекобійні ракети на озброєнні України: до яких ворожих цілей можуть дістати