Сили оборони вийшли з Авдіївки — Головнокомандувач

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський ухвалив рішення про виведення українських військ з Авдіївки на Донеччині.

Про це він повідомив у Facebook уночі 17 лютого.

Він зазначив, що таке рішення ухвалили з метою уникнення оточення та збереження життя військовослужбовців. Так, українські підрозділи переходять до оборони на більш вигідних рубежах.

«Наші воїни  гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, нанесли ворогу значні втрати в живій силі та техніці. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій», — йдеться в повідомленні.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів, що захисники вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

«У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах», — заявив він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни застосовують в Авдіївці фосфорні бомби, горять цистерни з мазутом (відео)