Сили ППО збили 60 з 76 російських ракет — Залужний

16 грудня, за попередніми даними, росіяни випустили по об’єктам критичної інфраструктури України 76 ракет. 60 з них збили сили ППО.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Так, росіяни випустили 72 крилаті ракети (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 авіаційні керовані (Х-59/Х-31П).

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ розповіли, що особливістю нинішньої атаки став пуск крилатих ракет Х-101/Х-555 не лише з Каспію, а й із Саратовської області, в районі авіабази «Енгельс», де й базуються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС.

Пуски крилатих ракет морського базування окупанти здійснили з фрегата «Адмірал Макаров» з акваторії Чорного моря.

Також дальні бомбардувальники Ту-22М3 з акваторії Азовського моря завдали удару крилатими ракетами Х-22. Ще 4 керовані авіаційні ракети Х-59 та Х-31П випустили, імовірно, багатоцільові винищувачі Су-35.

Крім того, під час атаки противник завдав удару по прифронтових містах зенітними ракетами із ЗРК С-300 – близько 27 пусків.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук зазначив, що саме на Київ окупанти спрямували найбільше ракет. Раніше в КМВА заявили, що сили ППО збили 37 з близько 40 ракет.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські ракети пошкодили приблизно 9 об'єктів генерації електроенергії — міністр