Сільський вчитель з Індії виграв $1 млн премії Global Teacher Prize. Він віддав половину грошей іншим лауреатам
Facebook Ранджит Дісалі

Переможець Global Teacher Prize пообіцяв поділити половину своїх призових грошей з іншими лауреатами, які увійшли у першу десятку фіналістів.  Таким чином дев'ять його колег отримають понад $55 000 кожен.

Про це повідомляє пресслужба премії.

Вперше за шість років історії Global Teacher Prize загальний переможець поділився призовим фондом з іншими фіналістами.

У 2009 році Дісалі прибув до початкової школи Zilla Parishad. Тоді це була напівзруйнована будівля, затиснута між сараєм для худоби та коморою.

Більшість дівчат були представниками племінних громад. Серед них відвідування школи інколи могло бути нижчим за 2%. У школі навчальна програма велася не їхньою рідною мовою (каннада), що робило навчання для багатьох учениць взагалі не можливим.

Тому молодий вчитель вивчив рідну мову племені, а потім переклав нею усі підручники. Ранджит навіть вбудував у нові книжки QR-коди. Таким чином він надав студентам доступ до аудіовіршів, відеолекцій, історій та завдань.

За 11 років своєї роботи він досяг значних успіхів. Наразі у селі немає шлюбів підлітків, а відвідуваність дівчатами школи складає 100%. Його учениці добре вчаться. 85% з них здобули найвищі оцінки «А» на щорічних іспитах.