Сім країн ЄС вже видають «паспорти вакцинації»
iStock

Сім країн Європейського Союзу 1 червня почали видавати цифрові сертифікати вакцинації, за місяць до запуску програми по всьому блоку.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

«Сім держав-членів — Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща — вирішили під'єднатися до програми та почали видавати перші сертифікати ЄС, в той час як деякі країни вирішили запустити цифровий сертифікат COVID ЄС тільки тоді, коли будуть розгорнуті всі функції. Найближчими днями і тижнями приєднаються більше країн», — йдеться в повідомленні.

Сертифікат буде доступний в цифровому форматі у вигляді QR-коду або на папері. Його може отримати людина, яка вакцинувалася від COVID-19, отримала негативний результат COVID-тесту або видужала від інфекції.

«Створений всього за два місяці, шлюз ЄС забезпечує перевірку функцій безпеки, що містяться в QR-кодах всіх сертифікатів. Це дозволить громадянам і владі бути впевненими в достовірності сертифікатів. Під час цього процесу ніякі особисті дані не передаватимуться і не зберігаються», — додали в Єврокомісії.

Греція готова використовувати COVID-сертифікати до їхнього запуску в ЄС 1 липня