Сім російських банків відключають від SWIFT, а Росія більше не отримає банкноти євро

Євросоюз офіційно затвердив рішення про відключення семи російських банків від системи SWIFT та заборону громадянам та компаніям передавати Росії банкноти євро. Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Так від SWIFT до 12 березня мають відключити Новікомбанк, Промсвязьбанк, Банку Росія, Совкомбанк, ВНЕШЕКОНОМБАНК та ВТБ БАНК. 

Це рішення також поширюватиметься на будь-яку юридичну особу чи організацію, зареєстровану в Росії, чиї майнові права належать понад як на 50% вищезгаданих банків.

Крім того, європейським юридичним та фізичним особам заборонено брати участь у будь-яких майбутніх проєктах Фонду прямих інвестицій, санкції на який раніше вже наклали Британія та США.

Також Євросоюз забороняє продавати, постачати, передавати або експортувати банкноти в євро до Росії та усіх пов'язаних з нею осіб та установ.

Крім того, будь-якій фізичній або юридичній особі, юридичній особі або органу в Росії, включаючи уряд і Центральний банк Росії, або для використання в Росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Офіційно: від SWIFT відключать частину російських банків