Сингапурці потерпають від видр, які поїдають дорогу рибу кой вартістю у тисячі доларів
Unsplash

У Сингапурі збільшується популяція видр, через що потерпають жителі країни, які вирощують дорогу рибу кой у приватних ставках.

Середньостатичний кой коштує близько $20-$50, але ціна може сягати $10 000, залежно від його розміру та виду. Саме цю дорогу рибу і вподобали видри, повідомляє Іnsider.

На щастя, їх у Сингапурі ще не так багато — близько 100 особин — тому наслідки поки не катастрофічні. Але жителі вже задокументували низку нападів цих тварин на ставки з кой.

Одне сімейство проникло в житловий комплекс та виловило всю рибу, яка плавала в декоративній водоймі. Вбитих кой видри затягнули в басейн та купалися там.

Ще раніше група видр пролізла на територію місцевої церкви та вбила там близько 50 кой. А кілька днів тому інші тварини залізли до приватного ставка і також з’їли кількох риб.

«Я думаю, багато хто не розуміє, що люди тримають кой роками», — розповів Філіп Джонс, біолог із сингапурського коледжу.

Ця риба живе в середньому 40 років, але здатна на більше. Один японський кой прожив 226 років.

Деякі декоративні види коштують сотні тисяч, а то й мільйони доларів. Тому відчай власників убитих видрами риб можна зрозуміти.

Хом'як торгує криптовалютами у спеціальній клітці та вже обігнав Уоррена Баффета