Sinovac чи Moderna. Кияни зможуть вибрати вакцину від коронавірусу
Getty Images

У Києві з 22 липня кожен охочий може вакцинуватися в Центрі вакцинації на базі «Міжнародного виставкового центру», а з 23 липня — у районних пунктах щеплень.

Про це мер столиці Віталій Кличко розповів під час засідання Київради.

«У столиці триває кампанія з вакцинації від коронавірусу. Міністерство охорони здоров’я офіційно оголосило про п’ятий етап вакцинації. Тепер щепитися можуть всі охочі віком від 18 років. Для цього киянам треба зареєструватися через сервіс Helsi. me. Вакцини є на вибір — CoronoVac/Sinovac Biotech або Spikevax Moderna, які надає МОЗ України», — наголосив він.

З 26 липня Фінляндія відкриється для вакцинованих українців

За його словами, Київ — перший за темпами вакцинації в Україні. Загалом від початку вакцинальної кампанії у столиці зробили майже 653 тис. щеплень. Із них першу дозу вакцини отримали 434,5 тис. людей. Повністю імунізовані —  понад 218,3 тис. осіб, розповідає Кличко.

«Тільки минулої доби в Києві зробили майже 21,3 тисячі щеплень. І я закликаю всіх киян подбати про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких та зробити щеплення від коронавірусу. Бо сьогодні, як ви знаєте, світ готується до наступної хвилі пандемії, яку прогнозують вже на початку осені», —  підсумував він.

Перелік пунктів та центрів вакцинації, їхні адреси і графік роботи можна подивитися тут.

В Україні не працюють 40% створених пунктів вакцинації проти COVID-19 — МОЗ