Ситуація у Бахмуті: приїзд Сирського та фейкові заяви Пригожина (фото)

Командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський знаходиться у Бахмуті. Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

«В Бахмуті командувач заслухав доповіді командирів про стан справ у підпорядкованих підрозділах, ознайомився з проблемними питаннями щодо підвищення обороноздатності наших підрозділів на лінії фронту», — йдеться у повідомленні.

У Сухопутних військах також наголосили, що на захоплення міста російські окупанти кинули найпідготовленіші підрозділи ПВК «Вагнер» та інших регулярних частин армії рф. Зараз інтенсивні бої точаться в самому місті та довкола нього.

Олександр Сирський у бахмуті 3 березня

Олександр Сирський у Бахмуті

Візит Сирського відбувся на тлі повідомлень росіян про майже оточення Бахмуту. Так, зранку 3 березня власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин записав відео, у якому стверджує, що за кілька днів його найманці повністю оточать містаі зараз з нього залишилася неперерізаною лише одна дорога.

У Центрі національного спротиву назвали це відео «частиною дезінформаційної кампанії проти населення України з вимогою поширення панічних настроїв та провокування вищого військового та політичного керівництва». Зокрема, там наголосили, що Пригожин насправді записав відео не у Бахмуті, а у селі Парасковіївка на його околицях.

євген пригожин у парасковіїці

Геолокація будівлі у Парасковіївці, на даху якої записав відео Пригожин

Водночас CNN з посиланням на українських військових та місцевих чиновників пише, що уночі росіяни завдали ракетного удару та знищили міст, який з’єднує Бахмут із сусіднім селом Хромове.  Ця дорога є останнім магістральним шляхом постачання з Бахмуту до міста Часів Яр.

Підірваний міст між Бахумтом та Хромовим

Проте співрозмовники видання розповіли, що евакуація та переміщення вантажів ще можливі по грунтовим дорогам. Крім того, підірваний міст планують відновити найближчими днями.

Карта бойових дій біля Бахмута 3 березня

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.\

Над Єнакієво збили російський бомбардувальник Су-34 (оновлено)