Ситуація у Херсоні показує провал росії в Україні  — британська розвідка

Британська розвідка стверджує, що той факт, що росії вдалося лише нав’язати проросійське місцеве керівництво у Херсоні, підкреслює неспроможність кремля досягти своїх політичних цілей в Україні.

Відзначається, що встановлена росією військово-цивільна адміністрація Херсона оголосила, що попросить росію включити цей регіон до складу російської федерації.

У Міноборони Британії заявляють, що центральна частина початкового плану вторгнення росії з великою ймовірністю включала використання фальсифікованих референдумів для того, щоб взяти території України під свій контроль.

У розвідці додають, що якщо росія і зможе організувати референдум у Херсоні, то майже напевно буде маніпулювати його результатами, аби продемонструвати, що більшість жителів хоче відокремлення від України.

«Жителі Херсонського регіону швидше за все продовжать демонструвати опозицію російській окупації» — зазначають у розвідці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Колаборанти хочуть приєднати Херсон до росії без проведення «референдуму»