Ситуація з якістю води у річках Сейм та Десна контрольована — Міндовкілля

Міндовкілля України продовжує активно контролювати якість води в річках Сейм та Десна. Вже відібрано понад 50 проб, які направлено на аналіз до лабораторії.

Про це в ефірі телеканалу ТРК «Київ» заявив Олександр Краснолуцький, перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

За його словами, жодних перевищень хімічних та високотоксичних компонентів в річках Сейм та Десна не виявлено. Це забруднення органічними речовинами.

Проте з ініціативи Держекоінспекції у Київській, Сумській та Чернігівській областях мешканцям заборонено використовувати воду з річок для технічних потреб, ловити рибу та купатися.

Краснолуцький додав, що ситуація із якістю води у річках Сейм та Десна має покращитися за декілька днів.

Забруднення річки Сейм: що відомо

Річка Сейм бере початок у Курській області рф, де наразі тривають бойові дії, і впадає в Десну на території Чернігівської області. Далі Десна зливається з Дніпром поблизу Києва.

28 серпня мер Вишгорода Олексій Момот повідомив про виявлення отруйної речовини в річці Десна, яка, за його словами, рухається за течією з боку російського кордону.

Згодом Київська обласна військова адміністрація спростувала це твердження, заявивши, що жодних перевищень допустимих рівнів органічних та мінеральних речовин у річці Десна на території Київської області не зафіксовано.

Однак пізніше голова Держводагентства Михайло Янчук підтвердив, що сталося забруднення річки Сейм, яке досягло Десни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.