Скасування безвізу — не чутки! Євродепутати у листі пояснили, що мрії Зе-команди «дали тріщину»

Кілька депутатів Європарламенту звернулись з відкритим листом до глави парламентської фракції в Раді «Слуга народу» Давида Арахамії. У документі йдеться про те, що ризики для України втратити фінансування від ЄС, а також частково безвіз, не є чутками. Лист опубліковано на сайті депутата Європарламенту від Німеччини Віоли фон Крамон. Його також підписали ще один депутат від Німеччини Міхаель Галер і депутат від Литви Раса Юкневічене.

Вони наголошують на тому, що раніше Арахамія називав інформацію про можливе припинення фінансування з боку ЄС і скасування безвізу для українців чутками. І говорив, що реагуватиме лише на листи. Тож йому все й виклали письмово.

«У боротьбі з корупцією ваш уряд ще в перші дні вселяв надію. Президент передбачив «Україну своєї мрії», де «вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники — реальні тюремні строки». Через 17 місяців ми не можемо не побачити, що мрія дає тріщини і багато з цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахамія», — пишуть євродепутати.

Вони впевнені, що деякі члени «Слуги народу» поширюють кремлівську дезінформацією, «координуючи добре організовані напади на незалежні установи, такі як НБУ, НАБУ та САП», не цураються дружити з олігархами та  публічно виступати за розрив зв’язків з ЄС. На переконання авторів листа, сприйняття корупції в Україні наразі повернулося до рівня 2017 року, а реформи згортаютьcя.

Євродепутати пишуть, що все це загрожує продовженню макрофінансовій програмі співпраці України з Євросоюзом. Притому, що з 2014 року ЄС виділив Україні понад €15 млрд на підтримку реформ.

Також депутати заявили, що ЄС може скасувати безвіз для окремих українських політиків та олігархів. Про скасування безвізого в’їзду в ЄС для простих громадян України поки що не йдеться. Безвіз у листі називається «великим досягненням для громадян України та ЄС».

Безвіз в українців не відбиратимуть. Але це не точно