Скільки українців вірять у таро, астрологію та екстрасенсів — опитування

35% українців вірять в астрологію, 25% — в екстрасенсорні здібності, 15% — у тарологію. Принаймні в одне з цього переліку вірять 43% українців.  

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проводили 17 лютого – 5 березня 2024 року.

Так, в астрологію вірять 35% опитаних, в екстрасенсорні здібності — 25%, а у тарологію — 15%. З тих, хто вірить в якусь одну з цих категорій більше жінок — їх 49%, а чоловіків — 36%.

Рівень віри в астрологію, екстрасенсорні здібності чи тарологію зростає серед старшого населення. Так, 26% респондентів віком 18-29 років вірять у якусь одну із зазначених категорій, водночас серед людей віком 60-69 та понад 70 років такий відсоток становить 51%.

Виконавчий директор КМІС Антон Грушецький зазначив, що «сприятливими» умовами для зростання віри в астрологію, екстрасенсорні здібності чи тарологію є кризові та психологічно складні періоди — як на суспільному, так і на особистісному рівнях. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Пророцтва Нострадамуса, Ванги та мольфарів на 2024 рік: чому у всі страшилки не варто вірити