Слідкуємо за ЄС. У Мінекономіки розказали, чи відмовиться Україна від переведення стрілок
УНІАН

У неділю, 25 жовтня, о четвертій ранку Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинників переведуть на годину назад.

Зміна літнього часу на зимовий відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.1996 «Про порядок обчислення часу на території України».

Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час, нагадують у Міністерстві економіки.

Водночас Європейська комісія запропонувала розглянути питання можливого скасування переведення стрілок двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому.

В Україні переведення годинників наразі синхронізовано з Європою. У той час, як, наприклад, в сусідній Росії переведення стрілок скасували навесні 2011 року. Таким чином, влітку час за Києвом і Москвою однаковий. А взимку у нас на годину менше.

В Україні також неодноразово пропонували скасувати переведення стрілок. У Мінекономіки повідомили, коли це може статися.

В міністерстві пояснили, що здійснюють моніторинг ініціатив Єврокомісії. У разі ухвалення на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства із європейським Кабмінові запропонують розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України.

День народження часу