Словаччина передала Україні всі обіцяні винищувачі МіГ-29 (фото, відео)

Словаччина передала Україні всі 13 літаків МіГ-29, які пообіцяла. Про це повідомили в Міністерстві оборони країни.

У березні Київ отримав чотири борти, ще дев'ять також вже надійшли в країну.

«Цю передачу здійснили по суші з урахуванням максимально можливої безпеки. Величезне дякую всім задіяним сторонам, тому що в таких випадках це дійсно важлива і складна логістична операція», — зазначив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

МіГ-29 — характеристики та можливості

МіГ-29 — це багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління, який був основним для армій країн Варшавського договору та СРСР упродовж 80-х років ХХ століття.

МіГ-29

Літак здатний забезпечувати повітряну перевагу над противником і захищати повітряний простір. Серед завадань, які він може виконувати, — наведення ударів по наземних цілях, захист Повітряних сил від ворожих атак і проведення розвідки.

Одним з основних недоліків винищувача МіГ-29 є його обмежена дальність польоту в порівнянні з аналогами. Це не дозволяє літаку виконувати довготривалі місії без дозаправки.

МіГ-29

МіГ-29 озброєний авіаційною гарматою калібром 30 мм, також на нього можна підвісити до шести ракет класу повітря-повітря і бомб. Винищувач може скидати бомби на 250 та 500 кг. Також до складу бомбардувального озброєння МіГ-29 входять міни й осколкові авіабомби.

Технічні характеристики МіГ-29:

  • Екіпаж: одна-дві людини.
  • Максимальна швидкість: 2450 км/г на висоті 13 тис. м.
  • Бойовий радіус: 700 км.
  • Дальність польоту: 1430 км.
  • Дальність польоту з ППБ: 2100 км.
  • Швидкопідйомність: 300 м/с.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Італія передала Україні 30 САУ M109L, ще 30 — на черзі, — ЗМІ (відео)