«Слуга народу» Андрій Холодов у січні виїхав з країни і досі не повернувся — розслідування

Народний депутат від партії «Слуга народу» Андрій Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Пів року він не відвідує засідання Верховної Ради і не голосує.

Про це йдеться в розслідуванні проєкту «Схеми».

За даними журналістів, нардеп перебуває із сімʼєю за кордоном, зокрема на Кіпрі, де має родинний маєток.

Востаннє Андрій Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Того дня він виїхав через пункт пропуску «Порубне» (Чернівецька область, на кордоні з Румунією) на автомобілі Mercedes GLS 450.

Усього від початку повномасштабного вторгнення Андрій Холодов 12 разів виїжджав з України. За даними джерел «Схем», щонайменше у червні та липні 2022-го, а також травні й липні 2023 року він перебував на Кіпрі. Саме там, як раніше зʼясували «Схеми», родина Холодових володіє маєтком — поблизу узбережжя в місті Лімасол.

Холодов жодного разу не голосував у парламенті від 21 січня 2023 року. За весь 2022 рік він брав участь у половині голосувань у сесійній залі (46,75% голосувань). При цьому він дистанційно відвідує засідання парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, де є чинним заступником голови, — підключається по відеозв’язку. Голова парламенту Руслан Стефанчук заявив, що у 2023 році відпусток Холодову не надавали, відряджень за кордон не оформлювали.

Також журналісти з’ясували, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес — його дружина стала співвласницею салону краси LA SALUTE Sport&Beauty у Відні.

Нагадаємо, 28 липня суд відпустив екснардепа від «Слуги народу» Юрія Арістова під особисте зобов'язання. Раніше він літав на Мальдіви за підробленими документами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НАБУ повідомило про підозру голові Державної судової адміністрації (відео)