«Слуга народу» не підтримує покарання чоловіків, які не повернулися додому під час війни

Фракція «Слуга народу» не буде голосувати за законопроєкт 7265 щодо запровадження кримінальної відповідальності для військовозобов'язаних чоловіків, які не повернулися додому в умовах воєнного стану.

Про це повідомив голова фракції Давид Арахамія.

Він пояснив, що, на думку політсили, у нинішньому вигляді ця законодавча ініціатива є «шкідливою і небезпечною як для оборони України сьогодні, так і для відбудови її у майбутньому».

Арахамія наголосив, що сотні тисяч українців і так повернулися додому після оголошення воєнного стану, а багато з тих, що лишилися, надсилають гроші в Україну.

«Пропонована норма жодним чином не вирішує тієї мети, яку насправді треба досягнути: покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни. Будемо шукати інших способів покарання цих осіб. Стосовно решти людей ніяких санкцій не буде і бути не може», — підкреслив Арахамія.

Нагадаємо, законпроєкт 7265 запропонувала група депутатів від «Слуги народу». Законопроєкт передбачав, що після оголошення воєнного стану усі військовозобовязані чоловіки, які перебували за кордоном, мали протягом 15 днів повернутися додому. В іншому випадку їм загрожувала б кримінальна відповідальність та покарання у вигляді від 5 до 10 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Росія може стояти від кількох місяців до кількох років», — Ярослав Грицак про падіння імперій та сварки Карфагена з Римом