«Слуга народу» вже лише четверта партія за популярністю
УНІАН

Правляча партія «Слуга народу» Володимира Зеленського все менше користується довірою серед українців. Політична сила, яка півтора роки тому впевнено виграла вибори до Верховної Ради з 43% голосів, наразі йде лише четвертою у рейтингу партій. Такі дані оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) після проведеного соціологічного опитування.

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися в другій половині січня, найбільше голосів отримала б партія «ОПЗЖ» — 15,7% усіх респондентів і 20,7% тих, хто визначився з вибором. На другому місці — «ЄС», яку підтримують 11,6% усіх респондентів і 15,3% тих, хто визначився з вибором. Третя — «Батьківщина» ( 9,5% і 12,6%). І лише четверта — «Слуга народу» (8,5% і 11,2%).

Також прохідні 5% набирають «Сила і честь» (6,3% і 8,3%),  «Голос» (4,2% і 5,6%) і «Українська стратегія Гройсмана» (4% і 5,3%).

Згідно з результатами опитування, 74,3% респондентів вважають, що справи в Україні рухаються в неправильному напрямку. І лише 10% — що в правильному.

У президентському рейтингу чинний глава держави Володимир Зеленський все ще попереду. Але його відрив від конкурентів вже не такий великий.

Якби вибори відбулися зараз, за Зеленсткого проголосували б 13,4% усіх респондентів і 19,8% тих, хто визначився. За Петра Порошенка — 10,6% усіх респондентів і 15,7% тих, хто визначився. Далі йдуть Юлія Тимошенко (8% і 11,8%) та Юрій Бойко (7,4% і 11%).

Вже не монополісти. Що місцеві вибори змінять у політиці «‎Слуги народу»‎