«Слуги народа» збираються 31 травня звільнити омбудсмена Денісову

31 травня Верховна Рада може звільнити Людмилу Денісову з посади уповноваженої ВР з прав людини. Про це на пресконференції заявила сама Денісова.

«Мені щойно стало відомо, що за командою Офісу президента завтра планують оголосити мені недовіру як уповноваженому Верховної Ради з прав людини», — розповіла вона.

За її словами, рішення про звільнення було ухвалено після наради в ОП і зараз депутатів просять підписати підписні листи.

«За моєю інформацією Офіс президента не влаштовує моя активність як омбудсмена, активна діяльність, спрямована на збирання та аналіз інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях», — наголосила Денісова та додала, що вважає такі дії незаконними.

LIGA.net з посиланням на джерела у керівництві фракції «Слуга народу» пише, що 31 травня депутати планують висловити недовіру омбудсмену.

При цьому однією з причин такого рішення джерела видання називають незадовільну роботу Денісової щодо обміну полоненими.

«Вона повністю була відсутня в процесі обмінів. Не зв'язувалася з переговорною групою, але коментувала дуже активно. І коментувала багато зайвого», — пояснив один із керівників фракції.

Звільнення планується провести за допомогою закону про особливості державної служби у воєнний час, ухваленого 12 травня. Він дає парламенту право шляхом висловлення недовіри звільняти людей, призначення яких віднесено до повноважень ВР.

На 31 травня заплановано лише звільнення, оскільки процедура призначення передбачає двомісячний конкурс.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українці подали 44 тисячі заяв про російські воєнні злочини — Денісова