Служить на блокпості і шукає диверсантів. Як живе пес Макс, якого окупанти покинули в Україні (фото)
Нацгвардія

Пес Макс, який раніше служив у росіян, а потім перейшов до лав Національної гвардії України, вже приступив до своїх службових обов’язків.

Тварина вивчила команди українською мовою і допомагає нашим захисникам у перевірці громадян на блокпостах і у пошуку диверсантів, розповідають у Нацгвардії.

«Собака цієї породи, а саме «бельгійська вівчарка», має дуже добру, майже ідеальну пам’ять. Надалі ми хочемо навчити його навичок пошуку вибухонебезпечних предметів та людей», — каже військовослужбовець з позивним Рідік, який став наставником Макса.

Військові кажуть, що собака за цей час став для них рідним.

«Як тільки не називали цього службового собаку: і військовополоненим, і трофейним, і денацифікованим, але для гвардійців пес Макс за цей час став рідним. Він кожен день вчить українські команди і працює над удосконаленням своїх навичок», — кажуть у Нацгвардії.

Як живе пес Макс, якого окупанти покинули в Україні

Як живе пес Макс, якого окупанти покинули в Україні

Як живе пес Макс, якого окупанти покинули в Україні

Українська історія Макса розпочалася приблизно місяць назад, з того моменту, коли пса кинули напризволяще окупанти.

Вівчарка належала окупантам росгвардії, які захопили одне з сіл Миколаївської області та коли під час звільнення території їх розбили українські захисники — всі собаки розбіглися селом. Згодом песика прихистили місцеві жителі.

Раніше кінологічна служба першого полку Нацгвардії України повідомляла, про те, що їх лави поповнилися двома цуценятами породи німецька вівчарка.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ДСНС разом з псом Патроном розповіли, як поводитись зі знайденими касетними боєприпасами (відео)