Смертельна ДТП з нацгвардійцем: суддя Тандир залишиться під вартою до 12 квітня

Суддя Олексій Тандир, якого звинувачують у вчиненні смертельної ДТП, залишиться під вартою до 12 квітня.

Про це повідомляє «Суспільне».

Рішення про продовження запобіжного заходу ухвалив Святошинський районний суд міста Києва. Сам Тандир заявив, що хоче мобілізуватися.

«Я підлягаю мобілізації. В мене військове звання. Я давав присягу. Відомо те, що я ВЛК пройшов минулого року. Тому я не розумію, які обставини вже два місяці перевіряє прокурор. От у нас є відповідь з військової частини, куди я звертався і з громадської організації. З ТЦК є відповідь. А що робить прокурор?», — заявив підозрюваний.

Прокурор заявив, що не отримав відповіді з ТЦК, а брат загиблого нацгвардійця виступив проти мобілізації Тандира.

«Мобілізація була і до смерті мого брата. Я і моя сім'я вважаємо, що спочатку треба відповісти за скоєне, а потім уже мобілізуватися і йти до армії», — зазначив Олександр Бондаренко.

Смертельна ДТП за участі судді

У ніч на 26 травня близько опівночі суддя Олексій Тандир збив на блокпосту в Києві 23-річного нацгвардійця. Від отриманих травм військовий загинув на місці.

В автівці судді знайшли недопиту пляшку з-під алкоголю, він мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння. Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя був напідпитку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ВРП тимчасово відсторонила суддю Тандира, який збив нацгвардійця на блокпості