«Смілива гривня»: в НБУ розповіли, як в межах благодійної акції передали майже 5 млрд грн на потреби української армії

Учасники благодійної акції «Смілива гривня» зібрали монетами майже 5 млн грн. на потреби Збройних сил України.

Про це повідомили в пресслужбі Національного банку України (НБУ).

Збір монет на потреби оборони тривав по всій Україні упродовж трьох місяців —  з 01 серпня до 31 жовтня цього року. Сума зібраних коштів перераховувалася на спецрахунок Національного банку, відкритий для потреб сил оборони України.

Що таке акція «Смілива гривня»

Протягом трьох місяців по всій Україні тривав збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів була перерахована на потреби Збройних Сил України. 

В НБУ розповіли, що в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Як приєднатися до акції «Смілива гривня»?

В НБУ зазначили, що через ракетні обстріли та перебої зі світлом багато громадян не встигли передати зібрані монети до пунктів прийому до кінця акції. У зв’язку з цим Національний банк спільно з Ощадбанком вирішили продовжити благодійний збір монет — до 04 листопада включно їх ще можна буде перерахувати на спецрахунок у межах акції «Смілива гривня»

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Благодійний фонд Pan Fund передав спецпризначенцям Головного управління розвідки екіпірування та спорядження на 18 млн грн (фото, відео)