Собаки можуть розпізнавати різні мови та нісенітниці — вчені

Угорські вчені з Університету Етвеша Лоранда в Будапешті заявили, що собаки здатні розрізняти мови. Їм зачитали відомий рядок із дитячої книжки «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері.

Про таке пише CNN.

В експерименті взяли участь 18 вихованців.

Їх посадили в МРТ-сканер і надягли навушники. Тоді жіночий голос задекламував відомий рядок з книжки: «Бачити істину можна лише серцем, суть невидима для очей».

Спершу фраза звучала іспанською та угорською мовами, але згодом собакам почали читати нісенітниці. Двоє з 18 піддослідних «знали» іспанську, але ніколи не чули угорську. Решта 16 — навпаки.

Сканування мозку тварин показало, що від знайомої мови кора мозку тварин не сильно активізувалася. Натомість сильніше мозок реагував на незнайомі мови, а найбільше — на безглуздий набір звуків.

«Це перший вид, який не є приматом, у якого ми змогли виявити здатність розрізняти мови, а також відрізняти природне мовлення від нісенітниці», — сказав один з організаторів дослідження Аттіла Андікс.

Раніше Chas News повідомляв, що собаки можуть зателефонувати своїм господарям за допомогою нового пристрою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

В Іспанії розлученій парі призначили спільну опіку над собакою