Солома та щепа. Дочірня компанія «Нафтогазу» переведе свої ТЕЦ на біопаливо
Нафтогаз Тепло

Компанія «Нафтогаз Тепло», яка є дочірньою компанією НАК «Нафтогаз України», отримала в управління кілька теплових електростанцій (ТЕЦ) та планує перевести їх на біопаливо.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів Віталій Михайльо, керівник ТОВ «Нафтогаз Тепло».

Підприємець зазначив, що стратегічна ціль компанії — зменшити споживання метану та збільшити частку відновлювальних джерел енергії у виробництві тепла.

Михайльо додав, що зараз «Нафтогаз Тепло» перебуває в режимі формування моделі партнерських відносин.

«Є, наприклад, малий місцевий бізнес, який знатиме, що компанії для вироблення тепла та електроенергії щороку потрібна певна кількість біосировини. Нехай це буде щепа чи солома, у виробництво яких підприємці можуть інвестувати», — зазначив керівник компанії.

Він додав, що ТЕЦ планують переводити на відновлювальні джерела енергії приблизно в кінці квітня поточного року. Михайльо, однак, зауважив, що в Україні немає ринку біомаси, тому складно закупити сировину в достатній кількості. Незважаючи на велику кількість соломи, яка залишається після збирання врожаю, її або спалюють, або заорюють.

Компанію «Нафтогаз Тепло» створили у 2019 році як дочірню компанію НАК «Нафтогаз України». Вона прийняла в управління ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську (Львівська обл.), якими зараз і керує.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

У «Нафтогазi» назвали умову, за якої не зможуть зберегти тарифи на газ для українців