«Вогняне кільце»: у жовтні відбудеться неповне сонячне затемнення

У суботу, 14 жовтня 2023 року, відбудеться а кільцеподібне сонячне затемнення.

Що таке «вогняне кільце»

Під час такого затемнення Місяць перекриватиме тільки центральну частину Сонця, залишаючи видимим краї сонячного диска. Так, його бачитимуть як чорну кулю з тонким кільцем навколо, що і називають «вогняним кільцем». Востаннє подібне затемнення було два роки тому — 10 червня 2021 року.

Коли відбудеться сонячне затемнення

«Вогняне кільце» буде помітно не більше 5 хвилин на смузі протяжністю 190-220 км. Це сонячне затемнення найкраще зможуть побачити жителі Північної, Центральної та Південної Америки, втім з території України його видно не буде.

Українці зможуть подивитися трансляцію онлайн. Її проводитиме Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA). Затемнення відбудеться 14 жовтня о 20:51 за київським часом.

Лікарі попереджають, що затемнення може негативно позначитися на самопочутті людей, особливо метеозалежних. Це може відчуватися і за два тижні до самого затемнення.

Як вплине сонячне затемнення на знаки зодіаку

З точки зору астрологів затемнення 14 жовтня буде складним періодом для всіх знаків зодіаку. Тому, цей час рекомендують присвяти самовдосконаленню та духовному розвитку.

Овнам, Ракам, Терезам та Козерогам у цей період варто шукати відповіді на всі питання, які виникали в минулому.

У Тельців, Львів, Скорпіонів та Водоліїв з’явиться закритися від зовнішнього світу та віднайти гармонію у собі.

А Близнюкам, Дівам, Стрільцям та Рибам під час затемнення відчують внутрішні сили, втім на них чекають випробування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Місячний календар на жовтень 2023: коли новий, повний Місяць і затемнення