Соратника Табачника обрали ректором Національного авіаційного університету
УНІАН

Колишній «регіонал» та соратник ексміністра освіти Дмитра Табачника Максим Луцький переміг на виборах ректора столичного Національного авіаційного університету у першому турі. Далі його має затвердити міністр освіти Сергій Шкарлет.

Як повідомляє НАУ на сайті, «загальна кількість виборців, внесених до списків, становила 2711 осіб, явка виборців склала — 2423 особи (89,3%)».

Голоси виборців розподілилися наступним чином:

  • Максим Луцький — 1733 голосів (63,9%);
  • Рімвідас Хращевський — 393 голоси (14,5%);
  • Павло Борсук — 161 голос (5,9%);
  • Не підтримали жодного кандидата — 112 голосів (4,1%).

Хто такий Максим Луцький

44-річний Луцький, за даними ВВС, є кумом колишнього міністра освіти Дмитра Табачника.

У 2006 році Луцького обрали у Верховну Раду від «Блоку Юлії Тимошенко», однак того ж року він перейшов до Партії регіонів.

У 2007 році Луцький нетривалий час працював заступником міністра освіти і науки Ніколаєнка, а у 2008 році став проректором з міжнародних зв'язків НАУ. У тому ж році був обраний депутатом Верховної Ради від «Партії регіонів».

У 2008 році став проректором НАУ з міжнародних зв'язків, а пізніше - першим проректором.

Коли у вересні 2011 року студентка «Києво-Могилянської академії» Дарина Степаненко вдарила по обличчю міністра освіти Табачника букетом квітів, Луцький заступився за кума і вимагав покарати керівництво НаУКМА на чолі з Сергієм Квітом та студентку, повідомляв Zahid.net.

У 2011-2012 роках Луцький був головою комітету ВРУ з питань науки і освіти. Там він був одним з найвідоміших соратників тодішнього міністра освіти Табачника.

На парламентських виборах 2012 року програв на 222-му мажоритарному окрузі.

У 2014 році Луцький став проректором НАУ.

У 2015 році новопризначений в.о. ректора НАУ Рімвідас Хращевський звільнив Луцького. У наказі про звільнення йшлося, що Луцький і інші особи були призначені на посади «із перевищенням службових повноважень без погодження Вченої ради НАУ, всупереч Статуту, та перебували на них всупереч нормам чинного законодавства України». Зарплати їм, згідно документу, були встановлені з порушенням процедур, що завдало збитки бюджету.

Проте згодом Луцького поновили на посаді.

У 2019 році він був кандидатом від партії ОПЗЖ на виборах у 222-у мажоритарному окрузі в столиці, але набрав лише 6%.

Знайомі обличчя. ОПЗЖ зробила ставку на «донецькі кадри»