Соцмережі відреагували на вбивство полоненого постами «Слава Україні» (фото)
Facebook / Andriy Yermolenko

У відповідь на вбивство російськими окупантами українського військовополоненого соцмережі вибухнули гаслом «Слава Україні».

слава Україні розстріл полоненого бійця ЗСУ

Слава Україні розстріл полоненого бійця ЗСУ

Слава Україні розстріл полоненого бійця ЗСУ

 

 

Нагадаємо, на відео український військовий, що потрапив у полон, відмовляється зняти шеврон і каже: «Слава Україні». Після цього росіяни розстрілюють його з автомата. За кадром вони кажуть: «Сдохни, с*ка».

На черговий воєнний злочин росіян вже відреагували в Офісі президента.

«Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їхньою пропагандою та міфами про «нацистів». Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їхньої національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата», — написав Андрій Єрмак, голова ОПУ.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину Росії.

«Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють...», — наголосив він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Слава Україні»: історія гасла революціонерів, націоналістів та борців за незалежність