SpaceX назвала нову дату запуску ракети Starship: де дивитись трансляцію

Компанія Ілона Маска SpaceX проведе тестовий запуск надважкої ракети Starship у четвер, 20 квітня.

Про це повідомили на сайті компанії.

Запуск ракети відбудеться з бази в Техасі.

Перший тестовий політ мав пройти 17 квітня, але його скасували через проблеми із клапаном тиску. Ракета без екіпажу мала здійснити майже повний оберт навколо Землі, а потім приземлитися в Тихому океані біля узбережжя Гаваїв.

У компанії одразу заявили, що мають альтернативні дати запуску Starship протягом цього тижня.

Де дивитись трансляцію запуску Starship

Наразі запуск Starship запланований на 20 квітня. Вікно, тривалістю 62 хвилини, відкривається о 16:28 (за київським часом) і закривається о 17:30. Точний час залежатиме від готовності корабля та погодних умов.

Що відомо про ракету Starship

Starship — найпотужніший космічний корабель у світі. Він здатен перевозити до 150 тонн при багаторазовому використанні. Його розробили як для перевезення людей, так і вантажів на навколоземну орбіту, Місяць та Марс. Як обіцяє Маск, Starship може зробити революцію у космічних подорожах.

Основна розробка системи почалася у 2018 році з концепту системи. У 2019 році два невеликих прототипи системи зробили тестування посадки двигунами. На початку травня 2021 Starship вперше успішно повернувся на Землю, тоді як попередні спроби закінчувалися вибухом.

Планується, що система замінить усі існуючі ракети та космічні транспортні системи компанії. За словами Маска, протягом двох-трьох років запуск Starship може коштувати менше ніж $10 млн за політ. Це значно менше, ніж запуск Falcon 9 за $60 млн.

Система висотою понад 120 і діаметром 9 метрів складається із космічного корабля та надважкої ракети Super Heavy з 33 двигунами. Корабель може бути пасажирським або вантажним, залежно від мети місії. Компанія планує використовувати його в пілотованих місіях зі створення населених баз на Марсі та Місяці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Власник Louis Vuitton Бернар Арно став найбагатшою людиною світу