SpaceX запустила у космос перший японський апарат для посадки на Місяці (фото)
Посадковий апарат Hakuto-R

11 грудня 2022 ракета Falcon 9 від компанії SpaceX вивела у космос японський місячний посадковий апарат Hakuto-R, на борту якого знаходиться місяцехід «Рашид», створений в ОАЕ, а також супутник Lunar Flashlight від NASA.

Про це пише Space.

За планом навесні 2023 року Hakuto-R разом здійснить посадку на Місяць і це буде перше в історії приземлення японського космічного апарату на поверхню супутника. На супутник Землі він доставить невеликий місяцехід «Рашид». Його маса лише 10 кг, проте він оснащений двома камерами, мікроскопом та тепловізором.

Посадковий апарат Hakuto-R від японської приватної компанії ispace

Також на борту Hakuto-R знаходиться японський робот-трансформер вагою у 250 г, здатний переміщуватися місячною поверхнею і передавати на Землю знімки.

Супутник Lunar Flashlight має вийти на орбіту місяці через 3 місяці, де наприкінці цього десятиліття літатиме невелика космічна станція Gateway. Вона буде побудована у межах реалізації місячної програми NASA Artemis.

NASA планує створити на Місяці першу базу і Lunar Flashlight шукатиме необхідний для неї водяний лід у кратерах біля Південного полюса Місяця.

Супутник Lunar Flashlight

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Від фабрик до готелів. Чим людство забудує навколоземний простір у прийдешні роки