«Спали на бетонній підлозі». Прикордонник розповів про російський полон

Український прикордонник Павло Піковець розповів, у яких умовах тримають військовополонених росіяни.

Історію опублікувала пресслужба ДПСУ.

Павло Піковець брав участь у важких вуличних боях за Маріуполь. Згодом з побратимами мусив прориватись на «Азовсталь», де отримав поранення руки та потрапив у полон в Оленівку.

«Спали на бетонній підлозі. Потім дали декілька матраців, ми їх покидали впоперек, щоб могли відпочити якомога більше побратимів», — згадує прикордонник.

Полонені перебували в умовах антисанітарії. Їсти давали нечасто, будили серед ночі. Згодом Піковця перевезли в Донецьку лікарню.

«Щодня вони розповідали нам, що нібито Київ уже захоплений, а захід країни відійшов Польщі. Казали, що Україна від нас відмовилася», — розповідає прикордонник.

Окупанти неодноразово саджали полонених в автобуси і вдавали, що везуть на обмін. Автобус проїжджав 100 м, а потім повертався на територію лікарні.

Справжній обмін відбувся 29 червня. Чоловік зрозумів, що везуть додому, коли автобус перетнув лінію розмежування у напрямку Запоріжжя. Вже у шпиталі в Києві Павло Піковець зустрів дружину.

«Ця мить, коли я виходжу і бачу її… Ці емоції. Сльози. Сльози радості…» — згадує чоловік.

Нагадаємо, Міністерство оборони планує відкрити центри для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна провела ще один обмін полоненими — додому повернулися 50 захисників (фото, відео)