Спецоперація «Бариня»: російський військовий вивів у полон 11 окупантів
Укрінформ

Головне управління розвідки Міноборони провело операцію з вербування російського лейтенанта, який за три місяці вмовив здатися в полон військовослужбовців рф.

Про це на пресконференції розповів представник ГУР Андрій Юсов та російський військовий Данило Алфьоров, пише «Укрінформ».

Під час проведення спецоперації «Бариня» у червні 2023 року з українськими силами почав співпрацювати лейтенант, кадровий військовий рф Алфьоров Данило Володимирович. Він і переконав 11 російських військових добровільно здатися в полон декількома партіями.

Коли була загроза життю Алфьорова, його евакуювали на підконтрольну Україні територію Сили спеціальних операцій ЗСУ. Російський військовий розповів, що зв’язався з українськими бійцями через проєкт «Хочу жить».

Нагадаємо, 23 серпня стало відомо, російський пілот перегнав вертоліт Мі-8 з росії в Україну в межах спецоперації ГУР під кодовою назвою «Синиця». Очільник розвідки Кирило Буданов тоді розповідав, що, крім пілота, на борту були ще дві людини. Коли вони зрозуміли, де сіли, то спробували втекти. «На жаль, вони були знищені, хотілося б взяти живими, але маємо що маємо». Після спецоперації на 70% зросла кількість росіян, охочих здатися в полон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Спецоперація ГУР «Синиця»: російський пілот розповів, як перегнав до України Мі-8