Спецоперація росіян проти України «Майдан-3» досягне піку навесні — розвідка
Unsplash

У березні-травні 2024 року російська інформаційно-психологічна операція «Майдан-3» проти України досягне свого піку.

Про це повідомили в Комітеті з питань розвідки при президентові України.

Цю спецоперацію окупанти почали вже давно та витратили на неї $1,5 млрд. А навесні цього року ворог спрямує максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів.

«Методика кампанії — традиційна для російських спецслужб: поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових, посварити нас з нашими союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі «теорії змови», — пояснили в комітеті.

Так рф буде підштовхувати інші країни до прямого діалогу щодо України без її участі. Також росіяни через власних агентів впливу організовуватимуть протестні акції та свідомо дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.

«За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати і тоді, скориставшись ситуацією, Україні буде завдано військової поразки на Сході, в цьому і є ключова ідея їх операції», — додали в комітеті.

Раніше у розвідці повідомляли, що росіяни розпочали реалізацію активної фази інформаційної спецоперації під назвою «Перун».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Кузьмінова, який перегнав вертоліт Мі-8 в Україну — ГУР