Спікер Стефанчук роз’яснив свою «зраду» щодо зміни курсу України в НАТО

Руслан Стефанчук, голова  Верховної Ради, пояснив, що його слова про зміни Конституції України щодо шляху в НАТО, є вирваними з контексту. На його думку, це спроба окремих політичних діячів влаштувати піар на резонансній темі.

Спікер написав у Facebook, що Україна намагається знайти оптимальний варіант гарантій власної безпеки, при цьому він сам є поборником євроатлантичної інтеграції. Відшукуються різні варіанти – як в межах існуючих форматів, так і шляхом створення нових.

Він додав, що коментуючи можливість змін у Конституції, виходив з того, що участь «Ради в переговорному процесі неминуча та визначальнаСаме Рада затверджуватиме всі ті пропозиції, які будуть подані їй на розгляд».

«А вже далі буде прийматись відповідне рішення. За всіма правилами і регламентами. Але рішення прийматиме Рада. Тому вирвану з контексту «зрадоньку», яка щедро розтиражована інформаційними каналами деяких політичних сил, вважаю безперспективною та безпорадною спробою окремих політичних діячів нагадати про себе. Кому війна – а кому піар із дна», — написав Стефанчук.

Нагадаємо, 18 березня, Стефанчук допустив можливість зміни Конституції у частині євроатлантичної інтеграції на тлі мирних перемовин з рф.

«Оскільки шлях до євроатлантичної інтеграції прописаний у Конституції України, маємо дуже високий рівень легітимації цього напряму. Тому ми будемо дивитися, до якого шляху будуть йти переговорники, і тоді вже відшукувати ту модель, яка або не суперечитиме Конституції, або будемо змінювати Конституцію в цій частині», — сказав політик в ефірі «1+1».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.