Співробітники Blue Origin звинуватили компанію Безоса у сексизмі та нехтуванні безпекою корабля New Shepard

Колишні і нинішні співробітники компанії мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin звинуватили компанію у сексизмі та нехтуванні безпекою суборбітального корабля New Shepard.

Звернення опубліковане на сайті Lioness, його підписала колишня глава відділу з комунікацій зі співробітниками Олександра Абрамс і ще 20 осіб.

«Ми — група з 21 колишнього і нинішнього співробітника Blue Origin. Багато з нас всю свою карʼєру мріяли допомогти запустити пілотовану ракету в космос і побачити, як вона успішно повернеться на Землю. Але коли в липні цього року в космос полетів Джефф Безос, ми не розділили його захоплення. Замість цього багато хто з нас дивилися на це з неймовірним почуттям занепокоєння. Дехто взагалі не міг дивитися», — йдеться у повідомленні.

У тексті також наголошується, що керівництво Blue Origin вимагає від співробітників працювати на межі, щоб обігнати той же SpaceX Ілона Маска, а працівники пережили «нелюдське ставлення», яке привело деяких до думок про суїцид.

«В Blue Origin часто ставили питання під час зустрічей на вищому рівні: «Коли полетять Ілон або Бренсон?» Змагання з іншими мільярдерами і досягнення прогресу для Джеффа, здавалося, затьмарили міркування безпеки, які могли б сповільнити графік», — сказано у листі.

Автори листа також заявили, що не полетіли б на New Shepard, а екіпажу під час першого польоту New Shepard «пощастило, що з ними нічого не сталося».

Окрім того, співробітники звинуватили компанію у створенні сексистського середовища щодо жінок. Зокрема через те, що їм не дають посади керівників вищої ланки.

А деякі жінки зазнавали сексуальних домагань, а один із колишніх керівників називав жінок «дівчатками» і «лялечками».

Відзначається також, що серед 3600 співробітників Blue Origin більшість — білі чоловіки.

У відповідь на відкритий лист Лінда Міллс, віцепрезидент Blue Origin зі звʼязків із громадськістю заявила, що компанія нетерпима до дискримінації або переслідувань і негайно розслідує скарги про неправомірну поведінку щодо персоналу.

Раніше Chas News повідомляв, що Джефф Безос приділятиме своїй космічній компанії Blue Origin вдвічі більше часу.

Мільярдер на Місяці. Хто стане космічним Генрі Фордом?