Сполучені Штати повідомили про вбивство лідера «Аль-Каїди» Аймана аль-Завахірі

Президент США Джо Байден повідомив, що Штати ліквідували лідера терористичного угруповання «Аль-Каїда» Аймана аль-Завахірі.

Він загинув у результаті точного удару по центру Кабула в Афганістані, повідомляє Reuters.

Офіційні особи розповіли журналістам, що Завахірі вбили, коли він вийшов на балкон своєї квартири. Президент Байден запевнив, що під час удару мирні жителі не постраждали.

«Тепер правосуддя восторжествувало, і цього лідера терористів більше немає. Незалежно від того, скільки часу це забере, неважливо, де ви ховаєтесь, якщо ви становите загрозу для нашого народу, США вас знайдуть та приберуть», — заявив Джо Байден.

Штати попереджають, що режиму талібів, який керує Афганістаном, доведеться відповісти за порушення обіцянки не надавати притулок терористам із «Аль-Каїди».

Завахірі свого часу був особистим лікарем Усами бен Ладена і згодом став його наступником на посту лідера терористичної організації. Вважається, що він був причетним до планування нападу на американський корабель в Ємені у 2000 році, внаслідок якого загинули 17 моряків.

Також його звинувачують в організації вибухів у посольствах США в Кенії та Танзанії, які вбили 224 людини. Окрім цього, Завахірі вважають причетним до координування теракту 11 вересня 2001 року, який призвів до смерті 3 тис. людей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Ємені викрали п’ятьох співробітників ООН. Влада підозрює бойовиків «Аль-Каїди»