Справа Майдану: шістьох «беркутівців» судитимуть за розстріл мітингувальників

За розстріл мітингувальників 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві судитимуть шістьох колишніх міліціонерів столичної роти спецпризначення «Беркут». Досудове розслідування завершено, усі матеріали передали до суду.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Міліціонерів звинувачують у перешкоджанні акції протесту, перевищенні службових повноважень із тяжкими наслідками, терористичному акті, у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, умисних убивствах і замахах, а також у викраденні табельної зброї (ч. 3 ст. 365, ст. 340, ч. 3 ст. 258, кілька частин ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України).

За даними слідства, за наказом вищого керівництва через їхні дії загинули 48 мітингувальників і 90 дістали вогнепальних поранень.

Прокуратура не називає імен і звань «беркутівців», а лише публікує заблюрене фото підозрюваних і вказує, що вони були з так званої чорної роти «Беркуту».

Справа Майдану: шістьох «беркутівців» судитимуть за розстріл мітингувальників

Усі шестеро наразі переховуються в росії та вже стали її громадянами, тому обвинувальний акт передали до суду для розгляду за спеціальною заочною процедурою (in absentia). Щодо інших 14 міліціонерів цього підрозділу, які теж причетні до розстрілів, спеціальне розслідування вже завершується.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд заочно заарештував Януковича у справі розстрілу активістів на Майдані