Справа на 190 мільйонів. В Польщі затримали українського афериста, який нажився на своїй «смерті»

Вражаючу аферу прокрутив 38-річний громадянин України Євген П. Він інсценував власну смерть, а його мати отримала у страхових компаніях Польщі 26 млн злотих. Це близько $6,7 млн, або 190 млн грн!

Українець уклав угоди з 20 страховими компаніями Польщі. Ще раніше він отримав польський паспорт на ім’я Eugeniusz P. Далі він підробив документи про свою смерть. Згідно них, в липні 2019 року він нібито випав з човна через зіткнення з іншим під час катання на Київському водосховищі і потонув. Через два місяці його тіло «знайшли» і вже через день кремували, пише dziennik.pl. Після цього з усіма необхідними документами мати Євгена звернулася в страхові компанії за компенсацією. Загальна сума склала 26 млн злотих.

Чоловіка заарештували 30 серпня на польскому кордоні. Весь цей час «мертвий» багач подорожував по Европі, він побував в Великобританії, Туреччині, на Кіпрі та в Україні. Наразі йому загрожує 10 років ув’язнення. Також відкрито слідство щодо його матері, а також тих, хто допоміг Євгену П. з підробкою документів.