Справа на $23 млн. Коломойський і Боголюбов подають позов проти США
УНІАН

Американські компанії українських бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова подають інвестиційний позов (ICSID) проти США. Напередодні влада Штатів конфіскувала активи олігархів.  

Про це повідомляє Global Аrbitration review.

Компанія Optima Ventures зареєстрована в штаті Делавер. Її дочірня компанія вимагає відшкодувати збитки на суму понад $23 млн.

Контрольний пакет акцій «Оптими» належить українським олігархам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. Решта — їхнім колегам з Майамі Мордехаю Корфу й Уріелю Лабері. Вони є громадянами США та обвинуваченими у справі про фінансове шахрайство.

«Оптима» вважає, що для США «нерозумно» заарештовувати й позбавляти українських інвесторів їхніх інвестицій на підставі «одностороннього і неправильного тлумачення» українського законодавства. У компанії підкреслили, що влада США порушує «доктрину ввічливості».

В інвестиційному позові (ICSID) «Оптими» йдеться, що ні Коломойському, ні Боголюбову не пред'явили ніяких звинувачень у скоєнні злочину в Україні. Водночас Київ може порушувати кримінальні справи відповідно до Кримінального кодексу країни.

Chas News повідомляв, що у США Коломойського та Боголюбова звинуватили в порушеннях при купівлі нерухомості.

Напередодні «Центренерго» продало компанії Коломойського електроенергію зі знижкою.

У Коломойського — новий борг. Суд в Англії зобов’язав його сплатити «Приватбанку» ще 1 млн фунтів стерлінгів