Справа «Приватбанку». Дубілет і Яценко вийшли зі співзасновників Monobank

Олександр Дубілет та Володимир Яценко, співзасновники компанії «Фінтех Бенд», яка спільно з «Універсал Банком» займається розвитком проєкту Monobank, 23 лютого вийшли зі складу бенефіціарів власників компанії.

Про це свідчать дані з реєстру юросіб Міністерства юстиції.

Новими бенефіціарами стали Олексій Дубілет і Євгенія Кривенко. Зміну внесли 23 лютого, про неї свідчать дані інформаційної системи Contragent. Цим людям перейшли частки Олександра Дубілета і Володимира Яценка — 33,74% і 17,18% відповідно.

Інші бенефіціари зберегли свою участь у «Фінтех Бенд»: Олегу Гороховському, Михайлу Рогальському і Людмилі Шмальченко належить по 17,18%, Вадиму Ковальову — 4,91%.

Зміна дивним чином збіглася з тим, що 22 лютого в аеропорту «Бориспіль» правоохоронці посадили літак, на борту якого, імовірно, перебував Володимир Яценко. Правоохоронці вважають, що чоловік хотів втекти з України.

Передісторія

Національне антикорупційне бюро України затримало Яценка і вручило йому підозру у справі про розтрату коштів «Приватбанку». Наступного дня стало відомо, що підозрюваним у цій справі є також Дубілет. До націоналізації банку в 2016 вони обіймали посади першого заступника голови правління та голови правління групи «Приват». Гороховський, Шмальченко і Ковальов були членами правління банку.

Однак 25 лютого Яценко вийшов на свободу під солідну заставу.

Печерський райсуд за сприяння ГПУ готує рішення про зміну підслідності справи – її хочуть забрати в НАБУ.

2 січня 2020 року Госпсуд Києва відкрив провадження за позовами низки екстопменеджерів та ексакціонерів «Приватбанку» про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є й Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Літак Коломойського пішов на посадку