Справа «Приватбанку». Колишній топменеджер установи вийшов під заставу
iStock

Підозрюваний у привласненні майна перший ексзаступник голови правління «Приватбанку» Володимир Яценко вийшов під заставу. За нього внесли 52 млн 210 тис. грн.

Про це речниця ВАКС Олеся Чемерис розповіла у коментарі «Українській правді».

«За екскерівника крупного банку, якому напередодні було обрано запобіжний захід — тримання під вартою з альтернативою внесення застави — внесли кошти. Застава внесена у повному обсязі, як це визначено в ухвалі, тобто 52 мільйони 210 тисяч гривень», — зазначила прессекретар.

За її словами, заставу внесло товариство, але його назву суд не може оприлюднювати.

Передісторія 

22 лютого в аеропорту «Бориспіль» під Києвом посадили літак, на якому хотів втекти з країни експерший заступник голови правління «Приватбанку» Володимир Яценко. Його підозрюють у привласненні майна.

Екстопменеджери націоналізованого «Приватбанку», які живуть в Австрії та Швейцарії, постійно приїжджають в Україну, повідомили журналісти НВ.  Зокрема, Яценко мандрує маршрутом Женева — Відень — Україна.

Яценко летів з України до Австрії на літаку компанії Коломойського «Роза Вітрів».

2 січня 2020 року Госпсуд Києва відкрив провадження за позовами низки екстопменеджерів та ексакціонерів «Приватбанку» про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є й Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Справа «Приватбанку». Суд залишив під вартою екстопменеджера установи