Справа Шеремета. Суд ухвалив для Андрія Антоненка цілодобовий домашній арешт

Підозрюваному у «справі Шеремета» Андрію Антоненку суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє сторінка прихильників Антоненка-«Рифмастера» у відеострімі на Facebook.

Сьогодні в Шевченківському суді Києва відбулося судове засідання по «справі Шеремета».

Суд задовольнив клопотання захисників Антоненка про запобіжний захід.

«Причиною такого рішення стало виключно тиск з боку громадськості та реакція на стан верховенства права в Україні міжнародної спільноти. Це лише початок, бо на місці Антоненка повинні опинитися ті, хто його туди запроторив і утримував 505 днів без жодного обгрунтованого мотиву», — сказав Chas News Леонід Маслов, представник захисту «Рифмастера».

За місяць захист буде знову наполягати на скасуванні будь-якого обвинувачення проти музиканта та ветерана АТО Антоненка.

Зміна запобіжного заходу може відбутися з цілодобового на нічний домашній арешт. Але, на думку захисту, це буде лише проміжна перемога.

Цілковитою перемогою верховенства права має стати рішення, згідно якого на місці Антоненка опиняться ті, хто його туди запроторив і утримував 505 днів без жодного обґрунтованого мотиву

29 квітня Рада Європи закликала українську владу врахувати свідчення ймовірної причетності КДБ Білорусі до вбивства журналіста Павла Шеремета. ЗМІ оприлюднювили відповідні записи-докази.

 

Читайте розповідь представника захисту Антоненка Маслова про суддів, Авакова, Лукашенка і хаос у слідстві.

Справа Антоненка — «помилка 404» правоохоронної системи