Справа Шеремета. Викривач готовий свідчити у прокуратурі
«Радіо Свобода»

Напередодні колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар передав українській поліції аудіозаписи стосовно справи журналіста Павла Шеремета. На записі нібито посадовці КДБ Білорусі обговорюють, як усунити політичних опонентів, зокрема, журналіста Павла Шеремета. Викривач заявив, що він готовий прилетіти в Київ та свідчити в Офісі генпрокурора.

Про це він розповів у коментарі «Суспільному».

За його словами, він наразі перебуває в одній з країн Євросоюзу. Макар сказав, що у грудні 2020-го українські силовики отримали відповідні  аудіозаписи. 4 січня у Нацполіції підтвердили цю інформацію.

«Я розмовляв і дав свою згоду на співпрацю. Я буду готовий дати свідчення в Офісі генпрокурора України. Також я сказав, що свідчення буде готовий надати колишній співробітник, який зараз виїхав у країну Євросоюзу», — каже ексспівробітник спецназу.

Макар зазначив, що планує прилетіти у Київ, щоб надати необхідні свідчення.  

«Зараз дуже погана ситуація з ковідом, тому все залежить від них і, мабуть, від слідства. Коли буде така необхідність, чи будуть якісь факти, я звісно буду сповіщати, а коли українська сторона буде готова, щоб я прилетів і дав свідчення — я готовий», — підсумував він.

КДБ Білорусі готувало вбивство Шеремета ще у 2012 році — аудіозапис наради