Справи Майдану: ДБР повідомило про підозру керівнику росгвардії Золотову

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру 20 співробітникам ФСБ рф. Їх підозрюють у пособництві у вчиненні державної зради керівникам СБУ часів Віктора Януковича під час подій Революції Гідності.

Зокрема підозру отримав Віктор Золотов — колишній керівник служби безпеки путіна, який зараз очолює росгвардію. Крім нього підозрюваними стали:

  • генерал-полковник Олексій Сєдов начальник 2 служби (Служби захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом) фсб рф;
  • генерал-лейтенант Олексій Жало — заступник начальника 2 служби (Служби захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом) фсб рф - начальник управління захисту конституційного устрою;
  • генерал-майор Сергій Єгоров — перший заступник начальника управління захисту конституційного устрою 2 служби фсб рф;
  • генерал-майор Володимир Павлік — перший заступник начальника Департаменту оперативної інформації 5 Служби (оперативної інформації та міжнародних зв’язків) фсб рф;
  • генерал-майор Андрій Яценко – колишній співробітник 2 служби (Служби захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом) фсб рф, зараз — заступник начальника управління фсб рф в м. москва.

Крім того, підозри у держзраді повідомлено колишньому голові СБУ, його першому заступнику — керівнику Антитерористичного центру та начальнику Департаменту захисту національної державності Служби часів Януковича.

В ДБР розповіли, що з 13 по 15 грудня 2013 року в Україні перебувала делегація з 20 співробітників російської спецслужби. Вони сприяли працівникам СБУ у підготовці відеоматеріалів та публікацій для створення негативного образу учасників «Євромайдану» та представників опозиційних сил.

Тоді було підготовлено 257 відеоматеріалів провокативного змісту і спеціально створено ютуб-канал для їх поширення. Про розміщення цих відеофайлів співробітники СБУ прозвітували перед фсб рф, надіславши їм посилання на опубліковані відеозаписи.

Вже після залишення делегацією фсб рф України тодішнє керівництво СБУ «заднім числом» підписало документи нібито про їх запрошення як представників спецслужб у межах Комісії з інформаційної безпеки при Раді керівників органів безпеки і спецслужб СНД.

«Таким чином, слідством встановлено й доведено вплив спецслужб рф на колишнє керівництво СБУ з метою проведення підривної діяльності проти України», — наголосили в ДБР.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала зрадницю, яка шпигувала для ворога у Херсоні