Справу Богуслаєва передали до суду та арештували все його майно
Facebook / Motor Sich

СБУ передала до суду справу експрезидента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва та арештувала його активи.

Про це повідомили в СБУ.

Також обвинувачення пред'явили директору Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства. Богуслаєва та його спільника підозрюють в роботі на росіян.

На майно обвинувачених наклали арешт на загальну суму понад 12 млрд грн. Мова йде про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом і оформили на своїх родичів за кордоном.

Слідство вважає, що керівництво «Мотор Січі» налагодило транснаціональні канали незаконного постачання українських авіадвигунів та запчастин до них до країни-агресора. Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних гвинтокрилів.

Також Богуслаєв навмисно заблокував поставку гелікоптера для потреб ГУР. Працівники підприємства розібрали повітряне судно та приховали експлуатаційну документацію до нього.

Слідчі скерували до суду обвинувачення щодо експрезидента Мотор Січі за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Його підлеглого обвинувачують за трьома статтями.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Дніпрі СБУ затримала директора заводу, який постачав рф обладнання для військових баз (фото)